Сити победи Блекбърн


И. Ангелов

Сити победи Блекбърн

Манчестър Сити победи Блекбърн с 0:1 като гост в пореден кръг от Висшата лига. Мачът бе изпълнен с интересни ситуации и някои спорни решения, като ситуации за гол имаше и пред двата тима. Първото полувреме Сити започнаха силно и създадоха множество ситуации, но без да вкарат нужния гол. Към средата на първата част мачът влезе в баланс и от Блекбърн набраха скорост, докато "небесносините" се прибраха. Така полувремето завърши с натиск на домакините, но отново без гол.

Втората част започна с интересна ситуация пред Силва от Сити. Той центрира опасно към Яя Туре, но Робинсън спаси своите. Сити наложиха натиск, но скоро бяха хванати на постепенни атаки и останаха шокирани до към 70-ата минута, когато отново напипаха играта си. Тогава падна и първото и единствено попадение в мача. В 75-ата минута Един Джеко вкара след асистенция на Давид Силва.

Въпреки умората домакините натиснаха до края на мача, като опитваха да спечелят статично положение в близост до наказателното поле. От едно такова за малко не се стигна до изравняване, но Джо Харт се отличи с добра игра.

Така тимът на Роберто Манчини спечели като гост за първи път от 10 гостувания и придоби важни точки в борбата за място в Шампионска лига.

  Сподели
163