Венгер: Отчаян съм


Н. Гавазов

Венгер: Отчаян съм

Мениджърът на лондонския Арсенал Арсен Венгер прие вината за неудачния сезон, чиято кулминация стана загубата с 1:2 при визитата на тима на Болтън Уондърърс и призна, че шансовете за титла вече са минимални. Както е известно, в последните си три срещи „артилеристите" събраха само точка от девет възможни, допуснаха шест гола и четири кръга преди края изостават от Юнайтед на девет точки, което дава само математически шансове на лондончани да се преборят за титлата.

"Шансовете ни за титлата вече са наистина много минимални, но ние обаче трябва да продължим да се борим. За съжаление не успяхме да постигнем целта си в този мач. Много съм разочарован и тази ситуация ме отчайва, защото трябваше да вземем девет точки от последните ни три мача, но вместо това ние взехме само две. Това е историята на нашия сезон", заяви Венгер пред Sky Sports.

„Сигурен съм, че притежавам много добър отбор. Просто не сме убедителни в защита и допускаме грешки. На моменти бяхме твърди слаби в отбрана и това ни изигра лоша шега. Не е нормално да искаш да спечелиш титлата и в същото време да ти вкарат шест гола за три мача. По този начин трудно се става шампион", допълва французинът.

"Играчите нямат вина за това положение. Ако има някой виновен, това съм аз, тъй като аз съм този, който избира кои играчи да са на терена. Все още нямаме достатъчно опит, зрялост и спокойствие, които несъмнено биха ни помогнали във важните ситуации, но аз съм убеден, че няма нужда да променяме своя стил на игра", завършва Венгер.

 

  Сподели
213