Ливърпул се подигра с Бирмингам (видео)


В. Мухарски

Ливърпул се подигра с Бирмингам (видео)

Лвърпул разгроми Бирмингам с 5:0 в двубой от 34-и кръг на английската Висша лига. За първи път като титуляр за "мърсисайдци" започна тийнейджърът Джак Робинсън. Двубоят започна с тотално надмощие на възпитаниците на Кени Далглиш. При първата по-интересна ситуация се стигна до откриване на резултата. В 7-ата минута Джей Спиъринг обстрелва вратаря на гостите, а след като бе избита, топката попадна в Макси Родригес, който без проблеми вкара за 1:0.

В 24-ата минута Каут записа името си сред голмайсторите, удвоявайки преднината на своя тим. Стражът на гостите Бен Фостър пострада при това попадение, но въпреки това остана на терена до 40-ата минута, когато все пак бе заменен принудително. В последната минута на първата част Крейг Гарднър опита да върне един гол, но ударът му излезе в аут.

След почивката зрителите на "Анфийлд" станаха свидетели на още три попадения във вратата на Колин Дойл. В 66-ата минута Макси Родригес направи резултата класически. Отново той в 73-ата минута вкара за 4:0 и по този начин оформи своя хеттрик.

Секунди след като се появи в игра, Джо Коул също се разписа, след като направи за смях защитата на гостите, а освен това и резервният вратар на гостите не се намеси убедително и топката попадна в мрежата за крайното 5:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
153