Юнайтед с минимален, но важен успех над Евертън (видео)


В. Мухарски

Юнайтед с минимален, но важен успех над Евертън (видео)

В мач от 34-и кръг на английската Висша лига, Манчестър Юнайтед победи като домакин Евертън с минималното 1:0. Българският нападател Димитър Бербатов отново не попадна в групата за мача.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън реши да запази някои от основните си играчи за мача от Шампионската лига срещу Шалке 04. Извън групата остана и Неманя Видич, а на пайката седнаха Патрис Евра (появил се в игра в 58-ата минута), Майкъл Карик и Райън Гигс (появил се в игра в 74-ата минута).

През първата част темпото на игра се диктуваше от "червените дяволи". Още в 6-ата минута Руни бе изведен на добра позиция, но ударът му бе блокиран от защитник. Гостите отвърнха с хубав шут на Леон Осман, който обаче бе спасен. В 15-ата минута Джон О'Шей пробва удар с глава, но без успех. Малко по-късно отново той опита да обстрелва стража на Евертън, но топката излезе в аут.

Ернандес бе доста активен през първото полувреме, в 25-ата минута хубав негов удар бе спасен от Тим Хауърд. Седем минути преди края на първата част, Нани стреля опасно от близка дистанция, но топката се удари в Чичарито и по този начин двата тима се прибраха на почивка при нулево равенство.

След почивката натискът на Манчестър се повиши. Чичарито и Гибсън нямаха късмет при опитите си да поразят противниковата врата. В 56-ата минута "карамелите" имаха претенции за дузпа, след като Виктор Аничебе нахлу в наказателното поле на Юнайтед и бе изблъскан от Рио Фърдинанд, но съдията подмина положението.

В 68-ата минута се наложи на Едвин ван дер Сар да се намеси, след като се получи коварен рикушет, след удар на Джак Родуел. В 74-ата минута Майкъл Оуен нацели гредата. В 78-ата минута Руни опита да опбстрелва Хауърд от фаул, но стражът успя да избие в корнер. Само две минути по-късно играчите на Алекс Фъргюсън бяха много близо до гола след като Чичарито стреля с глава, но отново вратарят на "карамелите" се намеси подобаващо.

В 84-ата минута логичното се случи. Валенсия напредна и центрира, а Хавиер Ернандес с глава откри резултата - 1:0 за Юнайтед! При положението обаче останаха съмнение за засада на Чичарито. До края на срещата до нови попадения не се стигна и по този начин "червените дяволи" се поздравиха с важен успех по пътя им към шампионската титла.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
353