Ливърпул обяви новия договор на Салах


Н. Гавазов

 Ливърпул обяви новия договор на Салах

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах удължи престоя си в клуба от "Анфийлд".

Салах, който завърши миналия сезон като голмайстор на "червените", преди това имаше договор до 2023 г. Новият контракт ще го задържи в Ливърпул до 2025 г., като сделката го прави най-добре платеният играч в историята на клуба със заплата от над £350 000 на седмица.

Бившият нападател на Челси и Рома е ключов футболист за Ливърпул, откакто се присъедини от италианския клуб през 2017 г., като помогна на отбора на Юрген Клоп да спечели Висшата лига и Шампионска лига, наред с други трофеи. Новината идва малко след като Ливърпул загуби един от своите водещи нападатели, след като Садио Мане премина в Байерн Мюнхен.

"Чувствам се страхотно и съм развълнуван да печеля трофеи с клуба. Това е щастлив ден за всички.

Мисля, че отне известно време за подновяване, но сега всичко е готово, така че просто трябва да се съсредоточим върху следващото. Мисля, че можете да видите през последните пет или шест години как отборът винаги вървеше нагоре.

През миналия сезон бяхме близо до спечелването на четири трофея, но за съжаление през последната седмица от сезона загубихме два трофея. Мисля, че сме в добра позиция да се борим за всичко. Имаме и нови попълнения. Просто трябва да продължим да работим упорито, да бъдем позитивни и да дадем всичко от себе си", заяви Салах.

Ливърпул вече подсили своя отбор това лято, след като Дарвин Нунес се присъедини от Бенфика. Уругвайският нападател се присъедини със сделка, която може да стане рекорден трансфер на клуба, ако всички клаузи бъдат изпълнени.

"Червените" също така завършиха сделка за привличането на Фабио Карвальо на "Анфийлд" от Фулъм, докато Луис Диас се подготвя за първи пълен сезон с клуба след пристигането си през януари.

"Моето послание [към феновете] е, че играчите в отбора искат да дадат най-доброто от себе си през следващия сезон, за да се опитаме да спечелим всички трофеи. Както обикновено, вие оставате зад нас и ни давате голям тласък, а аз съм сигурен, че отново заедно ще печелим трофеи.

Салах вкара 156 гола в кариерата си в Ливърпул от само 254 мача.

През миналия сезон той отбеляза 31 гола във всички турнири и 23 във Висшата лига. Последният резултат се оказа достатъчен, за да спечели "Златната обувка" на Висшата лига заедно с нападателя на Тотнъм Сон Хон Мин.

Сделката е сключена преди предсезонното турне на Ливърпул, което ще ги изправи срещу Манчестър Юнайтед и РБ Лайпциг. "Червените" започват кампанията си във Висшата лига срещу Фулъм на 6 август, като се стремят да подобрят второто място от миналия сезон.

  Сподели
1179