Тотнъм обяви трансфера на Ришарлисон


Н. Гавазов

 Тотнъм обяви трансфера на Ришарлисон

Бразилският нападател Ришарлисон официално стана играч на Тотнъм, съобщиха от пресслужбата на лондонския клуб.

Според Sky Sports вчера Ришарлисон е преминал медицински прегледи в родната си страна Бразилия, като представител на Тотнъм е присъствал на събитието. 25-годишният нападател ще отлети за Лондон в началото на следващата седмица, за да се присъедини официално към отбора на Антонио Конте, който започва предсезонната подготовка в понеделник.

Напомняме, че играчът пристига от Евертън, където проведе четири сезона, напускайки Уотфорд през лятото на 2018 г.

Официалната сума на сделката не се съобщава. Transfermarkt оценява стойността на играча на 48 милиона евро. Британски източници обаче твърдят, че Евертън има гарантирани £40 милиона за Ришарлисон, с още £10 милиона в бонуси. Споразумението е постигнато между двата клуба късно вечерта в сряда.

Ришарлисон изигра 152 мача за Евертън и отбеляза 52 гола. По време на представянето си за "карамелите" Ришарлисон дебютира за националния отбор на Бразилия. Сега той има 36 мача и 14 гола за националния отбор.

Той ще стане четвъртото ново попълнение на Антонио Конте за това лято след Иван Перишич, Фрейзър Форстър и Ив Бисума.

Припомняме, че през сезон 2021/2022 Евертън зае 16-о място във Висшата лига, на четири точки от зоната на изпадащите. Тотнъм стана четвърти, благодарение на което ще участва в Шампионска лига.

  Сподели
630