Таунсенд: Клоп постигна своето за петте смени


Н. Гавазов

 Таунсенд: Клоп постигна своето за петте смени

Играчът на Евертън Андрос Таунсенд заяви, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е потигнал въвеждането на пет смени във Висшата лига с постоянните си оплаквания.

"Хареса ми как Юрген Клоп намери начин отново да постигне своето. Той се оплаква от години. Те се бориха и накрая се предадоха, осигуриха му петте смени. И така или иначе той вероятно ще използва само две или три смени в най-големите игри.

Но хей, кои сме ние, че да спорим с него? Мисля, че в най-големите мачове Ливърпул и Сити все пак ще използват една или две смени. Те почти никога не използват и трите опции.

Нека си представим, че има мач с условния Кристал Палас или Брентфорд. Резултатът в мача е 0:0, съперникът на Ливърпул има 11 души зад топката. Мисля, че в този случай големите клубове могат лесно да привлекат петима нови играчи от световна класа, които веднага ще променят играта. И тук мисля, че става малко несправедливо.

Не мисля, че това правило прави лигата по-малко конкурентна. Това все още ще бъде най-конкурентната лига в света. Просто мисля, че това дава на големите клубове допълнително предимство.

През миналия сезон Клоп и Гуардиола се оплакваха от графика, оплакваха се от това, оплакваха се от онова... Изведнъж BT Sport насрочи мач с Ливърпул за събота вечер. Така че очевидно цялото това хленчене и стенания оказва натиск върху ръководството на Висшата лига да им даде това, което искат и както виждате, те го получават“, заяви Таунсенд.

  Сподели
544