Чех напусна Челси


Н. Гавазов

 Чех напусна Челси

Бившият вратар на Челси, а сега технически директор на клуба и спортен съветник Петр Чех ще напусне "Стамфорд Бридж", информира официалният сайт на "сините".

Според The Telegraph, Чех е решил да подаде оставка след напускането на спортния директор Марина Грановская и председателя на Борда на директорите Брус Бък от клуба. И двамата специалисти са в Челси от 2003 г. и са свързани с ерата на Роман Абрамович в лондонския клуб.

"За мен бе огромна привилегия да изпълнявам тази роля в Челси през последните три години. След като клубът вече има нов собственик, чувствам, че сега е подходящият момент да се оттегля. Радвам се, че клубът се намира в отлична позиция с тези нови собственици. Верен съм в бъдещите успехи както на терена, така и извън него“, коментира Чех пред сайта на Челси.

"Петер е важен член на семейството на Челси. Разбираме решението му да се оттегли и му благодарим за приноса му като съветник и ангажираността му към клуба и нашата общност. Желаем му всичко най-добре“, добави новият собственик и клубен президент Тод Боели.

Позицията на Грановская временно ще бъде заета от новия съсобственик на Челси Тод Боели. Все още не се знае кой ще заеме мястото на Петр Чех под новото ръководство.

  Сподели
355