Фаулър: Не мога да обвиня Салах за заплатата


Н. Гавазов

Фаулър: Не мога да обвиня Салах за заплатата

Бившият играч на Ливърпул Роби Фаулър говори за ситуацията със сключването на нов договор с клубния нападател Мохамед Салах.

"След напускането на Садио Мане трябва да призная, че съм заинтригуван от развитието на ситуацията с новия договор на Мохамед Салах.

Няма да се преструвам, че знам какво се случва с неговия договор, но е ясно, че отговорът е: нищо особено. И това оставя много въпроси без отговор. Едно е ясно: клубът направи някои много ясни, точни и безстрастни изчисления по отношение на Мане. Той навършва 31 години през април и искаше огромен договор като един от най-добрите играчи в света. Не го обвинявам за това. В момента Мане е равен на почти всяка звезда от световна класа и той с право искаше това признание, като се има предвид сегашния фокус върху последния голям договор в кариерата му.

Въпреки това Ливърпул очевидно направи своя анализ – който, за тяхна чест, се справят много добре – и реши, че правилното решение за клуба е продажбата на Мане, за да купи Дарвин Нунес и да запази структурата на заплатите. Това повдига въпроса – какви изчисления са направили по отношение на Салах?

Отново не знам всички отговори, но това, което ми е ясно е, че няма да нарушат структурата на заплащането си, за да го задържат. Ако бяха готови за това, това вече щеше да се случи. Но вижте, не мога да виня Салах, че иска да поддържа високата си заплата, както направи Мане. Той е носител на "Златната обувка" от Висшата лига, футболист на годината и един от трите най-добри претенденти за "Златната топка".

Колко се плаща играч, който е в тройката на най-добрите в света? Той очевидно смята, че това е повече от това, което Ливърпул предлага. Но ако моят стар клуб прави сложни изчисления, Салах го прави - и това никога не може да бъде точна наука. Мисля, че думите му, че каквото и да се случи с договора му, той ще остане на "Анфийлд" през следващия сезон бяха ясна заплаха.

Ето какво предлага той: дайте ми парите или ме загубите безплатно. Което отново е достатъчно справедливо – и това е негово право. Той знае, че през последните няколко години заслужава същата заплата като Кевин Де Брюйне, Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Ромелу Лукаку, които са най-добрите играчи във Висшата лига“, заяви Фаулър.

  Сподели
714