Тен Хаг връща практики от времето на Сър Алекс


Н. Гавазов

 Тен Хаг връща практики от времето на Сър Алекс

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е подготвил е подготвил някои нововъведения относно подготовката на футболистите.

Напомняме, че "червените дяволи" стартират подготовката за новия сезон утре, на базата в Карингтън. Традиционно след първите два дни, в които се правят тестове на играчите и се проверява функционалното им състояние, започват сериозни натоварвания, в които работата с топка не е приоритет, а се набляга на физическите упражнения. Тен Хаг обаче от самото начало иска неговите футболисти да бъдат с топка в крака и да обръщат най-голямо внимание на бързите подавания по терена, съчетани с много движение, което се практикуваше и по времето на Сър Алекс. За да върви бързо топката, Тен Хаг е поискал от персонала тревата да бъде скъсена до 15 милиметра.

За да подобри атмосферата в съблекалнята, нидерландецът връща задължението играчите да се хранят заедно след тренировки. Тази практика също бе позната от времето на Сър Фъргюсън, когато легендарният шотландец настояваше, че общуването по време на обяд помага за изграждането на отборен дух. Същото искаше и Луис ван Гаал, който много държеше на дисциплината и чувството на колективизъм в отбора.

  Сподели
847