Уест Хем не иска да се разделя с Деклан Райс


Н. Гавазов

 Уест Хем не иска да се разделя с Деклан Райс

Уест Хем възнамерява да задържи в състава си полузащитника Деклан Райс, въпреки активните опити на Челси да го привлече, съобщава Mirror, позовавайки се на свои източници в клуба.

През последните няколко дни, според изданието, смяната на собственика и ръководството на Челси е засилила усилията да се направи поне един висок трансфер възможно най-скоро и се търсят варианти за постигане на споразумение за трансфера на Райс . Тримата Дейвид обаче - съсобствениците на Уест Хем Дейвид Съливан и Дейвид Голд, както и мениджърът Дейвид Мойс - са категорични в желанието си да задържат един от ключовите играчи.

Добавяме, че Райс прави първите си стъпки във футбола в академията на Челси, а на 15 години отива в системата на Уест Хем.

Днес Деклан Райс е капитан на Уест Хем. През сезон 2021/22 той изигра 36 мача в английската Висша лига, отбеляза 1 гол (срещу Астън Вила) и даде 4 асистенции. В Лига Европа, където отборът стигна до полуфиналите и излетя от бъдещия носител на трофея Айнтрахт, Райс изигра 9 мача и вкара три пъти - на хърватското Динамо, австрийския Рапид и френския Лион.

  Сподели
334