Рууни напусна Дарби Каунти


И. Ангелов

Рууни напусна Дарби Каунти

Уейн Рууни сподели днес, че се разделя с Дарби Каунти насред несигурността около собствеността на клуба, който водеше през последната кампания. Мениджърът сподели, че клубът се нуждае от "свежа енергия" на скамейката. Дарби е в несъстоятелност поради финансови проблеми и точно изпадна в Лига Едно след получено наказание от 21 точки в сезона. В момента се търси нов собственик за клуба.

"През лятото аз следя отблизо развитието на темата със собствеността на Дарби Каунти. Днес се срещнах с управителите за да ги информирам за решението си, че е време за мен да напусна. Признавам им, че положиха изключителни усилия за да променят решението ми, но вече бях го взел.

"Моето време тук беше като въртележка от емоции, възходи и падения, и трябва да кажа, че се насладих на предизвикателството. Лично аз чувствам, че клубът трябва да бъде воден от човек със свежа енергия, който да не е афектиран от събитията в последните 18 месеца.

"Аз ще помня времето си в Дарби с гордост и любов и бих искал да благодаря на екипа си, на играчите и най-вече на феновете за невероятната подкрепа. Аз никога няма да ви забравя и се надявам да се срещнем отново в бъдещето в по-добри времена.

"Накрая искам да кажа, че клубът все още има заинтересовани, които искат да поемат ръководството. Към тях аз ще кажа, че Дарби Каунти е страхотен клуб със страхотна история и страхотни фенове. Аз ви пожелавам всичко най-добро и много успехи в бъдещето."

  Сподели
664