Тотнъм и Арсенал поделиха точките (видео)


И. Ангелов

Тотнъм и Арсенал поделиха точките (видео)

Отборите на Тотнъм и Арсенал не се победиха на "Уайт Харт Лейн" в мач от поредния кръг на Висшата лига. По този начин "артилеристите" не само не успяха да се възползват от равенството на Манчестър Юнайтед с Нюкасъл вчера, за да се доближат до лидера в първенството, но и се оказва, че сега ще заемат третото място в таблицата на класирането. Челси ще се изкачи на второ място по голова разлика.

Мачът започна експлозивно и с преса на домакините, но това позволи на една бърза топка от Фабрегас да се стигне до гол на Уолкот още при една от първите контри в мача.

Минутата е 4-та, резултатът 0:1. Но домакините отново натиснаха и бързо се стигна до изравняване след прекрасен гол на Рафаел Ван дер Ваарт. Той си спря топката на дъгата, елиминира противник и я прати силно в близкия на вратаря ъгъл, като го направи със слабия си крак. Това се случва в 7-ата минута.

Последва нов гол за Арсенал в 13-ата минута. Насри, който бе оставен без опции в атака, стреля през краката на противник, като топката влезе в мрежата близо до Гомес, който не реагира. 

Последваха нови силни минути за Тотнъм, като Арсенал имаха няколко силни контра-акции, които почти доведоха до гол. 

В 41-ата минута Арсенал покачи на 1:3. Ван Перси заби топката в мрежата след добро спасяване на Гомес. Вратаря бе максимално затруднен след слабото спиране на Галас в наказателното.

Подобно на началните минути "шпорите" веднага натиснаха в опит да върнат гол. Този път това стана след прекрасен шут на Том Хъдълстоун от далечно разстояние. Шченсни бе разстрелян в 44-ата минута.

Второто полувреме започна равностойно с размяна на атаки. С добро спасяване се прояви Шченсни в 54-ата минута след добро отиграване на Ван дер Ваарт.

Резултатът бе изравнен след дузпа в полза на домакините. Ван дер Ваарт стреля точно от бялата точка, а нарушението бе на вратаря на Арсенал срещу Ленън.

Следващите моменти от мача бяха изключително интензивни, като двата вратаря бяха главните действащи лица. В честата размяна на атаки и Гомес и Шченсни правеха уникални спасявания, отчайвайки противниковите нападатели.

Двубоят завърши 3:3.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186