Манчестър Юнайтед взе само точка от Нюкасъл (видео)


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед взе само точка от Нюкасъл (видео)

Манчестър Юнайтед и Нюкасъл завършиха при 0:0 в двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. Спечелената точка даде аванс от 7 на “червените дяволи” пред втория Арсенал, който утре играе с Тотнъм. “Свраките” пък събраха 40 и могат да са напълно спокойни за оставането си в елита. Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов не попадна в групата за мача, като според непотвърдена информация не се е чувствал добре преди двубоя.

Още в началото на двубоя Юнайтед имаше възможност да открие резултата като след ниско центриране на Рууни отляво Чичарито засече но в тялото на стража на домакините Крул. След това Нюкасъл пое контрол на нещата и последваха 20-ина минути, в които “свраките” бяха по-опасният отбор, но Гутиерес, Амеоби и Тиоте направиха пропуски. До почивката и Рууни имаше прекрасен шанс, излизайки сам срещу вратаря, но стреля над гредата.

През втората част Юнайтед търсеше повече успеха, докато домакините се прибраха. Въпреки това при една тяхна атака Ловенкрандс бе спънат от Андерсон в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена. Това бе компенсирано в две спорни положения в другия пеналт. При едното Тиоте спря с ръце удар на Рууни, а в другото, което беше в продължението Чичарито бе спънат, но получи картон за симулация. Иначе най-доброто положение за гол изпусна Гигс, който стреля встрани от чиста позиция след пас на Евра.


— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
205