Мърсън: Арсенал трябва да направи смела оферта за Лукаку


Н. Гавазов

 Мърсън: Арсенал трябва да направи смела оферта за Лукаку

Легендата на Арсенал Пол Мърсън посъветва "артилеристите" да подпишат с нападателя на Челси Ромелу Лукаку.

В момента Лукаку се опитва да се върне в Интер, откъдето пристигна в Челси миналото лято за £97.5 милиона. "Сините" няма да застанат на пътя на нещастния играч и дори са готови да обсъдят варианта за отдаването му под наем.

Мърсън вижда това като чудесна възможност за Арсенал да си осигури нападател, който ще направи отбора на Микел Артета претендент за титлата във Висшата лига.

"Арсенал трябва да се осмели и да направи дръзка оферта от £60 милиона за Ромелу Лукаку това лято. Ако Челси толкова отчаяно иска да се отърве от него, че дори обсъждат сделка за наем с Интер, определено биха се съгласили на такива пари!

На Арсенал липсва голям, силен и динамичен играч отпред след Кевин Кембъл. Знам, че Лукаку не е вкарал много голове този сезон, но той е елитен нападател. Арсенал играе страхотен футбол, докато не се доближи до наказателното поле, но много често след това остава без пара.

Арсенал е свикнал да подава през линиите. Те искат нападателят им да е на границата на наказателното поле. Той им подхожда. Те просто щяха да му подават топката и нямаше да се налага да играе твърде много. Нямаше да му се налага да отстъпва твърде често, за да помогне да разиграва топката. Ако бях на мястото на Арсенал, щях да се опитам да взема Лукаку. щях да се постарая. В Арсенал няма да ти се налага да тичаш много.

Те играят по такъв начин, че централният нападател трябва да остане напред. Арсенал има достатъчно играчи, които могат да им доставят пасове от фланговете. Бих искал да мисля, че Арсенал е клуб, който Лукаку е готов да разгледа. Аз знам, че обсъждат завръщането му в Интер, но Арсенал е голям клуб като Интер.

Арсенал може да не е в Шампионска лига, но и спечелване от Интер не се вижда там, нали? Нека бъдем честни, играчите отиват на места като Интер, защото е лесно. Той знае, че ще вкара много голове там, защото е лесно в Италия. Той ще играе срещу отбори, които няма да се съпротивяват.

Висшата лига не е такава. Тук е много трудно да се отбележи и срещу Норич. Но Лукаку би вкарвал голове за Арсенал. Ако Лукаку иска, той все още може да бъде играч от световна класа. Но зависи от него. Дали иска ли да бъде? Не знам. Само той може да отговори.

Мисля, че той трябва да бъде обичан. Той трябва да бъде прегръщан. Има нужда от треньора, който постоянно да му казва колко е добър.

Може би Микел Артета ще му осигури това – защото Томас Тухел не го прави. Каквото и да се случи, Арсенал трябва да купи нападател през този прозорец. Вече казах, че се нуждаят само от нападател от световна класа, за да станат истински претендент за титлата.

И сега, когато Александър Лаказет го няма, това е още по-важно“, пише Мърсън в колоната си в Daily Star.

  Сподели
409