Мане и Салах поискаха по 400 000 от Ливърпул


Н. Гавазов

 Мане и Салах поискаха по 400 000 от Ливърпул

Нападателите Садио Мане и Мохамед Салах поискаха £400 000 на седмица от Ливърпул за нови договори.

Известно е, че 30-годишният Мане и Салах, който навършва 30 години по-късно през юни, имат само 12 месеца от настоящите си договори.

В същото време Мохамед вече обеща, че ще остане в Ливърпул за следващия сезон, независимо от преговорите за удължаване на сътрудничеството. Но Садио ще отиде в Байерн, където му предлагат тригодишен договор на стойност £325,000 на седмица.

Според Daily Mirror разликите между двамата играчи с Ливърпул са преди всичко около заплатите. И за Мане, и за Салах следващият договор ще бъде последният голям в кариерата им.

Гледайки Роберт Левандовски, Кевин Де Брюйне, Кристиано Роналдо, Антоан Гризман, Давид Де Хеа и Луис Суарес, всеки от които печели по 350 000 британски лири на седмица или повече, Мане и Салах поискаха съответният размер на заплатите им.

Садио и Мохамед смятат исканията си за £400 000 на седмица за адекватни, като Лионел Меси, Неймар и сега Килиан Мбапе получават още повече, но проблемът е, че "червените" не са готови да им плащат толкова.

Най-добре платеният играч на Ливърпул в лицето на Върджил ван Дайк получава по £220 000 на седмица, включително бонуси и клубът от Ливърпул няма намерение да нарушава структурата на заплатите си, за да задържи Мане и Салах, дори и да са важни играчи.

До какво ще доведе това, само времето ще покаже.

  Сподели
945