Зинченко бил готов да се бие срещу руските нацисти


Н. Гавазов

 Зинченко бил готов да се бие срещу руските нацисти

Босовете на Манчестър Сити са били принудени да се намесят, за да разубедят защитника Александър Зинченко да напусне клуба, за да се бие за Украйна, съобщава The ​​Sun.

Вероломната военна агресия на Русия срещу Украйна през февруари се оказа много труден момент за 25-годишния Зинченко.

Играчът е бил на крачка от това да се откаже от футбола и да се прибере в родината. Александър щеше да вземе оръжие и да защити родината си, където все още се намират родителите му.

Според The ​​Sun само след убеждаване на семейството и приятелите, както и намесата на шефовете на Сити, Зинченко се е съгласил да продължи да играе за "гражданите", за което б награден с титлата във Висшата лига.

Дори оставайки в Манчестър, Зинченко се стреми да помага на родната си страна по всякакъв възможен начин. Александър прави публични изявления, а също така направи голямо дарение на Националната банка на Украйна, въпреки че не го плокламира.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
975