Евра: Къде щеше да бъде Ман Юнайтед без Роналдо?


Н. Гавазов

Евра: Къде щеше да бъде Ман Юнайтед без Роналдо?

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Патрис Евра се изказа за критиките към нападателя Кристиано Роналдо.

"Можем ли да оставим този човек на мира? На сметката му има 18 гола в английската Висша лига. Къде щяхме да бъдем, ако Кристиано не бе в този отбор?

Ето защо, когато хората говорят лошо за него, си мисля: "Тези хора са в противоречие със себе си или ревнуват“. Това е толкова налудничаво, че дори не искам да отговарям повече на този въпрос, защото вече съм му отговарял много пъти.

Ще ви кажа едно: сложи Кристиано Роналдо в Манчестър Сити, Ливърпул или Челси и той ще успее. Но поставете един от най-добрите им играчи – поставете Мохамед Салах в Манчестър Юнайтед – и той ще се бори като всеки друг футболист.

Те мислят, че казвам това, защото той ми е приятел или нещо подобно. Не. Влюбен съм в неговата работна етика, неговия професионализъм. Той е на 37 години. Този човек ще вкарва голове дори на 40 години. И той е тук за това, това искат хората от него.

Ето защо не искам повече да отговарям, когато хората ме питат за Кристиано. Той го доказа многократно с хеттриците си и всичко това.

И най-смешното е, когато хората казват, че той не участва в защитата. Когато спечели "Златната топка" през 2008 г., най-доброто качество на Кристиано бе не умението да участва в защитата. Ето защо нека поговорим за това, в което той е добър, а това, в което е добър е да вкарва голове“, заяви Евра.

  Сподели
692