Драма на Емирейтс - Арсенал не победи Ливърпул


И. Ангелов

Драма на Емирейтс - Арсенал не победи Ливърпул

Отборите на Арсенал и Ливърпул не се победиха след драма на "Емирейтс". Двубоят завърши 1:1 при множество интересни моменти.

Първото полувреме мина под диктовката на Арсенал. След като в дадени моменти владението на топката прехвърляше 70% в тяхна полза логично пред тях се откриваха повечето възможности.

Най-много "Артилеристите" може да съжаляват за ситуацията в 18-ата минута, когато удар с глава на Кошчиени срещна напречната греда. Напрежението се задържаше често пред вратата на Ливърпул, като на моменти защитата им бе унизена, но и двата тима не изглеждаха сякаш скоро ще падне гол.

След като в началото при чести размени на атаки и от Ливърпул не стигнаха до опасна ситуация за гол, те отстъпиха инициативата на Арсенал, като започнаха да разчитат на контра-атаки чрез Луиз Суарез, който не получава никаква подкрепа от съотборниците си в предни позиции.

Полувремето завърши при равен резултат 0:0.

Второто полувреме започна с контраст на първото. От Ливърпул започнаха силно и причиниха редица неприятности на домакините, но за лош късмет Керъл стъпи накриво, а Фланаган нокаутира Джейми Карагър в единоборство за висока топка, което прекъсна играта за няколко минути около 60-ата. Двамата футболисти бяха заменени от Кириакос и Джонджо Шелви съответно.

Това помогна на Арсенал пак да се наложи в мача, но отново не изглеждаше, че някога ще вкара. Дори след каскада от удари около 85-ата минута резултатът не бе променен.

Дългото прекъсване поради контузийте на Карагър и Керъл бе отразено в 8-минутно продължение, като през 7-ата минута Фабрегас бе повален в наказателното поле и Андре Маринер отсъди дузпа.

Ван Перси реализира хладнокръвно. Резултатът бе открит - 1:0 в 98-ата минута. В пуснатата още минута продължение Ливърпул натисна и спечели фал на дъгата на наказателното поле. В 101-ата минута Луиз Суарез застана зад топката и драмата бе пълна, след като играч на "Мърсисайдци" бе съборен от Емануел Ебуе. Дузпа за Ливърпул.

Зад топката застана Дирк Кайт, който изравни за 1:1. 

Краен резултат 1:1.

 

  Сподели
298