Сити отне мечтите на Юнайтед за требъл


И. Ангелов

Сити отне мечтите на Юнайтед за требъл

Манчестър Сити надделя над градския съперник Юнайтед с 1:0 в полуфинала на Фа Kъп и така лиши "червените дяволи" от възможността да преследват требъл през този сезон.

Първата част започна силно за Манчестър Юнайтед. До 30-ата минута владението бе предимно за червените от Манчестър, като с фрапантни пропуски се отличи Димитър Бербатов. На 2 пъти в рамиките на 20 секунди българинът можеше да открие резултата. Това се случи в 16-ата минута, като при първия шанс Берба беше изведен от Парк сам срещу вратаря. Отличното спасяване на Харт позволи топката да отиде в краката на Нани, който елиминира двама и пусна топката успоредно на вратата. Там отново Бербатов направи ужасяващ пропуск на метър от вратата.

След тези ситуации сякаш "червените дяволи" започнаха да отстъпват инициативата. След 30-ата минута беше ред на Сити да напада. Добра ситуация си изработи Балотели, който затрудни максимално Ван дер Сар с удар от 30 метра.

Полувремето завърши при равен резултат 0:0.

Втората част започна с контраст на първата. Сити започнаха силно и затиснаха Юнайтед. За разлика от "червените" през първото полувреме обаче, те успяха да стигнат до попадение - дело на Яя Туре през 52-ата минута.

Последва превъзходство на "небесно-сините", но постепенно Юнайтед се върна към владение на топката. За тяхно съжаление след необмислено действие на Пол Скоулс в 72-ата минута, той бе изгонен и така "червените дяволи" заиграха с човек по-малко. Въпреки това Манчестър Юнайтед бе натиснал и създаде още ситуации за гол до края, но силите им не стигнаха за обрат.

Краен резултат 1:0 в полза на Сити.

 

  Сподели
167