Гуардиола: Не трябва да нервничим


Н. Гавазов

Гуардиола: Не трябва да нервничим

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призова отбора си да забрави какво е заложено на карта срещу Астън Вила.

Сити е начело в таблицата пред Ливърпул с една точка пред финалния кръг на Висшата лига.

Неделна победа над Вила ще гарантира титлата на Сити, докато равенството или поражението може да ги остави с празни ръце. Въпреки това Гуардиола иска отборът му да мисли само за това как да спечели този мач.

"Казах на играчите, че това е просто футболен мач. Не мислете колко щастливи или тъжни ще бъдем, а просто се съсредоточете върху това, от което се нуждаем, за да победим Астън Вила. Една титла повече, една титла по-малко е важно, но ще бъде само футболен мач.

Фокусирайте се върху това дали ще играят с Уоткинс и Ингс или само с Уоткинс? Ще бъде ли Дъглас Луис един от трима или четиримата полузащитници като дефанзивен халф? Ще премине ли Джон Макгин към крилото или към центъра? Ще играят ли Коутиньо и Буендия заедно ? Това ни трябва, за да спечелим мача.

Имам чувството, че ще свършим работата си по невероятен начин. Не сме попадали толкова често в тази позиция в нашата история, но трябва ли да се суетим или да се нервничим? Няма как. Просто се опитайте да живеете в момента", заяви Гуардиола.

  Сподели
316