Рюдигер обясни напускането на Челси


Н. Гавазов

  Рюдигер обясни напускането на Челси

Защитникът Антонио Рюдигер отдаде напускането си от Челси на трудния процес на преговори за нова сделка.

Мениджърът на Челси Томас Тухел вече потвърди напускането на Рудигер в края на сезона. Очаква се Антонио да продължи кариерата си в Реал Мадрид.

Челси се опита да задържи Рудигер, като му предложи нова сделка на стойност над 200 000 паунда на седмица, но бе твърде късно. Антонио смята, че "сините" не са направили достатъчно.

"За съжаление, преговорите за моя договор започнаха да се усложняват миналата есен. Изглежда, че е обичайно нещо, но когато не чуете новини от клуба от август до януари, нещата се усложняват.

След първата оферта имаше дълъг период, в който нищо не се случи. Ние не сме роботи, разбирате ли? Не можете да чакате месеци, когато бъдещето ви е в такава несигурност. Разбира се, никой не е предвидил санкциите, но в последно време други големи клубове проявиха интерес и аз трябваше да взема решение. Ще завърша с това, защото иначе не мога да кажа нищо лошо за клуба.

Челси винаги ще бъде в сърцето ми. Лондон винаги ще бъде моят дом. Дойдох тук сам, а сега имам жена и две прекрасни деца. Имам и нов брат за цял живот в лицето на Кова (Матео Ковачич). Спечелих медали от ФА Къп, Лига Европа и Шампионска лига. И, разбира се, стотици спомени ще останат с мен завинаги“, заяви Рюдигер.

  Сподели
632