Тухел: Канте е нашият Ван Дайк


Н. Гавазов

Тухел: Канте е нашият Ван Дайк

Мениджърът на Челси Томас Тухел нарече "чудо", че неговият отбор завърши сезона на трето място във Висшата лига, предвид здравословните проблеми на полузащитника Нголо Канте.

След като пропусна четири предишни мача, Канте се завърна в стартовия състав на Челси в четвъртък, за да помогне на "сините" да постигнат равенство 1:1 и да завоюват третото място във Висшата лига.

Според Тухел третото място е много достоен резултат, като се има предвид колко отсъства 31-годишният французин този сезон заради различни контузии.

"Мисля, че той е нашият най-, най-, най-ключовият играч. Въпреки това, най-, най-, най-ключовият играч трябва да бъде на терена и той изигра само 40 процента от мачовете, така че третото ни място е може би чудо.

Той е нашият Мо Салах, той е нашият Ван Дайк, той е нашият Де Брюйне, той е нашият Неймар, той е нашият Килиан Мбапе.

Той е такъв играч. Човекът, който прави разликата. И когато е на терена само в 40 процента от времето, това се превръща в огромен проблем.

Като се има предвид този процент, стабилността на нашите резултати може да изглеждат като чудо. Резултатите ни се виждат в различна светлина, защото си спомням колко трудно беше за Ливърпул миналия сезон без Ван Дайк.

"Виждате разликата. Нголо е нашият ключов играч и той трябва да бъде на терена", заяви Тухел.

  Сподели
401