Рио: Де Йонг би бил добро попълнение за Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Рио: Де Йонг би бил добро попълнение за Ман Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд вярва, че полузащитникът на Барселона Френки Де Йонг би бил страхотно попълнение за "червените дяволи".

Юнайтед може да купи двама халфа през това лято, а кандидатурата на Де Йонг бе предложена на новия му клуб от мениджъра Ерик Тен Хаг, който познаваше Френки от съвместната му работа с Аякс.

Фърдинанд признава, че Де Йонг няма впечатляващи физически характеристики, но Рио вижда много други полезни качества в 25-годишния нидерландец.

"Винаги съм го смятал за играч от най-високо ниво. Казват, че Франки Де Йонг може да бъде първият трансфер при Тен Хаг и бих казал: "Да, страхотен трансфер".

Той не е огромен, но е бърз с топката, много добър при дрибъла, добър е в измислянето на нещата, добър е във вземането на решения, той е добър при подаването, балансът и техниката му са много добри.

Юнайтед е отбор, който се нуждае от играчи, които могат да контролират топката и играта и да накарат отбора да функционира правилно по отношение на баланса на играта и владението на топката. Мисля, че би бил добро допълнение към отбора“, заяви Фърдинанд в канала си в YouTube.

  Сподели
326