Конте: Клоп създаде чудовище


Н. Гавазов

Конте: Клоп създаде чудовище

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че отборът му няма да може да се бори за титлата във Висшата лига през следващия сезон.

В събота вечерта Тотнъм успя да направи 1:1  при гостуването си на Ливърпул. "Шпорите" показаха доста дързък футбол, оказвайки достойна съпротива на претендента за титлата.

Конте обаче разбира, че отборът му все още не е готов да се състезава с Ливърпул в дългосрочен план и трябва да върви стъпка по стъпка.

"Нашият отбор се нуждае от собствен път, трябва да положим основата и да я укрепим. Ливърпул го направи, Юрген (Клоп) положи основата, те свършиха страхотна работа и спечелиха много за седем години заедно.

Той създаде чудовище - по добър начин, невероятен начин и трябва да е доволен от това. Но за да го направиш, трябва време и търпение, трябва да вървиш стъпка по стъпка.

Невъзможно е през следващия сезон да се борим за титлата, защото аз съм реалист и знам, че в Англия има много силни отбори като Ливърпул, Сити, Челси и Юнайтед. Не е лесно да се изправиш срещу чудовища", заяви Конте.

  Сподели
986