Фърдинанд: Райс към Ман Юнайтед е безсмислено за него


И. Ангелов

Фърдинанд: Райс към Ман Юнайтед е безсмислено за него

Бившият защитник на Уест Хем Юнайтед Антон Фердинанд предупреди Деклан Райс, че е вероятно да осъществи безсмислен преход ако смята през лятото да замени лондончани с Манчестър Юнайтед, който изглежда е фаворит за подписа на младежа. Райс си заслужи репутация на един от най-стабилните халфове в лигата в последните години, и според Фърдинанд 23-годишният заслужава отбор, борещ се за титлата.

Уест Хем в момента е само 2 точки зад Юнайтед на шестата позиция, но се бори за Лига Европа, където е на полуфинали:

"Ман Юнайтед не е правилното място в момента. Те преминават огромен период на престрояване. За мен лично, ако бях Райс, нямаше да отивам в Юнайтед. Щях да почакам няколко години да видя Тен Хаг какво ще направи. Дали ще може да направи това, което стори в Аякс и да ги превърне в отбор претендент. Иначе какъв е смисълът да напускам Уест Хем когато и тук битката е за местата в Европа. Това прави Уест Хем - битка за местата на Шампионска лига. Има над какво да се гради в този отбор. В Манчестър Юнайтед ще е същото.

"Като футболист аз не бих преминал само заради името на клуба. Тук имаш клуб, който те обича и си основният човек. В Ман Юнайтед си един от многото. В Уест Хем ще претендираш в Европа и ще си основата на отбора. Аз бих останал. Но ще е трудно Уест Хем да го задържи ако получи голяма парична оферта. Както казах, феновете ще го оценят за всичко постигнато до тук. Той винаги ще е обичан и ще е легенда. Ако получим предложение над 100 милиона лири, тогава няма да се разсъждава много".

  Сподели
510