Карагър: Евертън не получи дузпа


Н. Гавазов

Карагър: Евертън не получи дузпа

Експертът от Sky Sports Джейми Карагър заяви, че Евертън е трябвало да получи дузпа при загубата си с 2:0 от Ливърпул.

През  първото полувреме на дербито на Мърсисайд на "Анфийлд" нападателят на "карамелите" Антъни Гордън получи жълт картон за гмуркане в чуждото наказателно поле.

През второто полувреме, когато резултатът още не беше открит, Гордън отново падна в наказателното поле на "червените", но нито реферът, нито системата VAR видяха нарушение на правилата при контакта на Антъни с Джоел Матип.

Карагър предупреждава възпитаника на Евертън за репутацията му на симулатор, но все пак смята, че във втория случай е трябвало да се отсъди дузпа.

"Антъни Гордън трябва да внимава. Той е местен човек и познавам някои от приятелите и семейството му. Той е страхотен играч и страхотен човек, той бе един от най-добрите на терена.

Той беше огромен проблем за Ливърпул. Епизодът от първо полувреме не се брои - той трябва да бъде по-внимателен с подобни неща.

Решението да не се отсъди дузпа ще остане на съвестта на съдиите. Имаше подобни инциденти в три или четири други мача и той може да не получи това, което заслужава. Но тук дузпата бе чиста", заяви Карагър в ефир.

"През второто полувреме имаше дузпа. Не мисля, че можете да разчитате на дузпа тук. Ако се случи с Мо Салах от другата страна на терена, дузпа щеше да бъде отсъдена.

Не влизам в конфликти - това е просто реалността на футбола понякога. Играх за най-добрите клубове и знам, че понякога те получават повече, особено с подкрепата на трибуните.

Във втория случай имаше фаул срещу Антъни. Ясен фаул. Но тук не ти дават дузпа", подкрепи мнението на Карагър мениджърът на Евертън Франк Лампард.

  Сподели
599