Арсенал е готов да похарчи 50 милиона за Ейбрахам


Н. Гавазов

  Арсенал е готов да похарчи 50 милиона за Ейбрахам

Арсенал е готов да предложи £50 милиона за нападателя на Рома Тами Ейбрахам.

Изтичащите договори на Александър Лаказет с Еди Нкетия и януарската раздяла с Пиер-Емерик Обамеянг принуждават Арсенал да привлече двама нападатели през летния трансферен прозорец.

Много нападатели бяха свързани с преминаване на "Емирейтс", а друго име в този дълъг списък е Ейбрахам, който бе купен от Челси за £34 милиона през миналото лято.

Челси има опция да купи Тами обратно за фиксирана цена от £68 милиона, но опцията ще бъде налична едва от следващата година, така че "сините" нямат привилегии да се състезават за играча следващото лято.

Арсенал искаше Ейбрахам миналото лято, според Daily Star, но по-високата заплата, гаранции за игрово време, възможността да работи с Жозе Моуриньо и да играе в Шампионската лига, убедиха Тами да избере Рома.

Твърди се, че Арсенал е готов да се върне за 24-годишния английски национал и да предложи на Рома 50 милиона паунда, ако успее да завърши в топ 4 на Висшата лига.

Ейбрахам, който отбеляза 15 гола в 33 мача в Серия А е щастлив в Рим, но възможността да се върне в Лондон, където живеят семейството и приятелите му, без съмнение ще бъде привлекателна.

  Сподели
793