Ливърпул прегази Сити за едно полувреме


В. Мухарски

Ливърпул прегази Сити за едно полувреме

Ливърпул победи Манчестър Сити с класическото 3:0 в мач от 32-ри кръг на английската Висша лига. Двубоят на "Анфийлд" бе изигран по отличен начин от възпитаниците на Кени Далглиш, които си свършиха работата още през първата част.

В 13-ата минута Андрю Керъл със силен шут от движение хвана Джо Харт неподготвен за 1:0. Лошите новини за Роберто Манчини и феновете на Сити продължиха минута по-късно, когато Карлос Тевес получи контузия и бе заменен принудително.

В 34-ата минута, след продължителна и многоходова атака на "червемите", топката достигна до Дирк Каут, който с хубав и точен удар по земя, прати топката в мрежата на "гражданите" за втори път. Това бе и 9-ти гол за холандеца във Висшата лига. Само 60 секунди по-късно Андрю Керъл вкара втория си гол в срещата и трети за "мърсисайдци", след като с глава засече подаване на Раул Мейрелеш и по този начин оформи крайния резултат.

След почивката двата тима не създадоха много голови положения. В 51-ата минута Каут с глава стреля, но ударът му мина встрани от вратата на Сити. В 68-ата минута останаха съмнения за игра с ръка в наказателното поле на Венсан Компани, но съдията не отсъди дузпа.

  Сподели
155