Карагър: Никой от топ 4 няма да смени мениджъра си за Тен Хаг


Н. Гавазов

Карагър: Никой от топ 4 няма да смени мениджъра си за Тен Хаг

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър смята, че нито един от клубовете в момента в топ 4 на Висшата лига не би разменил настоящия си мениджър с Ерик Тен Хаг от Манчестър Юнайтед.

В четвъртък Юнайтед обяви за подписването на тригодишен договор с Тен Хаг, но Карагър веднага предупреждава Ерик, че ще се изправи пред ожесточена конкуренция.

Задачата на Тен Хаг се усложнява от факта, че той стига почти до руини - в сегашното си състояние Юнайтед изглежда като напълно разглобен отбор.

"Когато поеме работа в Манчестър Юнайтед, Ерик тен Хаг ще се изправи пред четири предизвикателства. Имената им са Пеп Гуардиола, Юрген Клоп, Томас Тухел и Антонио Конте.

Колкото и да е добър Тен Хаг, колкото и добре да се справи на "Олд Трафорд", той ще си съперничи с най-добрите мениджъри в света.

При цялото вълнение около поредното преустройство на Юнайтед, реалността е, че нито един от четирите най-добри клуба не би заменил настоящия си мениджър за Тен Хаг.

Тен Хаг трябва да се справи с тежестта на историята, която се оказа поразителна за най-опитните мениджъри от това и предишните поколения. Работата в Юнайтед дъвче треньори като никой друг, когато става въпрос за техните съперници в Европа и у дома", пише Карагър в колоната си в The Telegraph.

  Сподели
1339