Сър Алекс: Имаме импулс


И. Ангелов

Сър Алекс: Имаме импулс

Мениджърът на Манчестър Юнайтер вярва, че духът от победата ще ги пренесе с победа над Челси. Сър Алекс вярва, че изграждането на инерция от победи е изключително важно за Манчестър Юнайтед, като се има предвид, че отсега нататък всеки техен мач е "финал за купата."

"Червените дяволи" се приготвят за посрещането на Челси на "Олд Трафорд" за среща реванш от четвърт финалите на Шампионска лига. Първият мач, завършил 1:0, дава предимство на Юнайтед, които се борят за трофей на 3 фронта.

Все още има шанс момчетата на Фъргюсън да повторят требъла си от 1999, с добри позиции в лигата и ФА къп.

Но никой от тима не се главозамайва все още. Сър Алекс признава, че отборът изглежда в добра форма преди критичните последни мачове за сезона.

Той каза: "Инерцията е ключова. Когато си в серия от победи е трудно да те искарат от нея.

"След като всеки мач от тук до края за нас е като финал за купа, се надявам това да държи момчетата във форма. Всеки мач е важен. Играчите го знаят.

"Това се отнася и за резервите, понякога се колебаеш дали да направиш смяна, но инерцията от победи означава, че смяната също ще даде всичко от себе си."

Фъргюсън настоява, че е твърде рано да се мисли за още един "Требъл", защото всичко зависи от това да бъдат съхранени ключовите футболисти.

"Ситуацията е съвсем различна от тази през 1999 година," допълни той.

"Тогава нямахме нито един контузен футболист. Справихме се фантастично. Не знам как сме успяли да го направим до този момент, с толкова много контузени футболисти през сезона, особено в отбрана.

  Сподели
205