Невил: Не бих искал трофеи от Тен Хаг в началото


Н. Гавазов

   Невил: Не бих искал трофеи от Тен Хаг в началото

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил говори за назначаването на Ерик тен Хаг за мениджър на отбора.

"Това, което виждаме сега, е неприемливо. Това трябва да се реши в рамките на клуба. Тен Хаг има много работа, за да върне клуба към минималните стандарти. Това важи и за отношението към каузата, и за работната етика, и за вярата, и за самочувствието и след това, надявам се, ще може да започне да се мисли за трофеи.

Не бих го натискал много и не бих искал трофеи през първата година или две. Би било страхотно, ако той постигна това, би било голям успех. Първо трябва да влезе в топ 4, да привлече в клуба играчите, които треньорът иска да види, и след това да създадете система, която ще даде вяра.

На Клоп му отне 4-5 години, за да спечели Висшата лига. Не бих оказвал натиск върху Тен Хаг и да искам да спечели Висшата лига през първите 2-3 сезона. Манчестър Юнайтед вече е на милион мили от това. В края на миналия сезон си мислех, че Манчестър Юнайтед се доближава до него, но всичко се разпадна на малки парченца“, заяви Невил.

Споразумението с Тен Хаг е до 2025 година. Предвидена е и възможност за удължаване на сътрудничеството със специалиста за още един сезон със съгласието на страните.

  Сподели
1071