Ман Юнайтед обяви за назначаването на Тен Хаг


Н. Гавазов

Ман Юнайтед обяви за назначаването на Тен Хаг

Манчестър Юнайтед официално обяви назначаването на Ерик Тен Хаг за нов мениджър на отбора.

Тен Хаг ще поеме задълженията си в Юнайтед веднага след като завърши този сезон в Аякс. Ерик пописа с "червените дяволи" договор до юни 2025 г. с опция за удължаване с 12 месеца.

Очаква се Аякс да получи 2 милиона евро (£1,67 милиона) като компенсация за 52-годишния нидерландец.

"За мен е голяма чест да бъда мениджър на Манчестър Юнайтед и съм изключително развълнуван от предизвикателството, което предстои. Познавам историята на този велик клуб и страстта на неговите фенове и съм абсолютно решен да изградя способен отбор за постигане на успеха, който заслужава.

Ще бъде трудно да напусна Аякс след тези невероятни години и мога да уверя нашите фенове, че съм напълно фокусиран там, за да завърша успешно този сезон, преди да отида в Манчестър Юнайтед“, заяви Тен Хаг.

"През последните четири години в Аякс Ерик се доказа като един от най-интересните и успешни мениджъри в Европа. Той е известен със своя ангажиращ, атакуващ футбол и умение да работи с млади хора.

По време на разговорите ни преди назначаването му, Ерик ме впечатли дълбоко с визията си за това как Манчестър Юнайтед може да се върне на нивото, което иска, а също и с енергията и стремежа си да го осъществи.

Пожелаваме на Ерик успешен сезон с Аякс и с нетърпение очакваме пристигането му в Манчестър Юнайтед това лято“, каза спортният директор на "дяволите" Джон Мърто.

Добавяме, че Тен Хаг е начело на Аякс от декември 2017 г., като направи златни дубъли с отбора на Амстердам през сезоните 2018/19 и 2020/21.

  Сподели
1207