Гуардиола разказа за 71 травми след мача в Мадрид


Н. Гавазов

 Гуардиола разказа за 71 травми след мача в Мадрид

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че играчите му са получили 71 контузии в реванша от четвъртфинала на Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид.

Сити отпадна от ФА Къп миналата събота, като загуби с 3:2 от Ливърпул в полуфиналите. "Гражданите“ показаха изненадващо слаба игра, особено през първото полувреме, в което допуснаха и трите попадения.

Гуардиола отдаде толкова слаба игра на изключително трудното пътуване до Атлетико няколко дни по-рано. Медицинският щаб на Сити просто е бил затрупан с работа след равенството без голове в Мадрид.

"Нашите физиотерапевти извършиха 71 процедури между Атлетико Мадрид и полуфинала срещу Ливърпул.

71 е крайното число и е вярно. Това не е резултат от един мач, а от последните три.

Не само един или двама играчи бяха контузени, а много. Това ми казаха. Не ги попитах какво е нормата, каква е средната стойност, но съм сигурен, че обикновено е по-малко.

Нямахме време да тренираме, нямахме време да се подготвим задълбочено за полуфинала срещу Ливърпул. От шест масажни маси момчетата наблюдаваха тренировките на играчите, които не участваха в срещата в Мадрид.

Да, и мачовете преди Ливърпул и Атлетико бяха толкова натоварващи от гледна точка на физиката и психологията. Умората се натрупа, но това е нормално при такъв график. Играчите дадоха всичко от себе си", заяви Гуардиола.

  Сподели
791