Мърсън: Арсенал може да попадне в топ 4


Н. Гавазов

Мърсън: Арсенал може да попадне в топ 4

Легендата на Арсенал Пол Мърсън вярва, че "артилеристите" все още могат да изпреварят Тотнъм за четвъртото място във Висшата лига.

Арсенал загуби преднината в борбата за четвъртото място след загубата с 2:1 от Брайтън миналия уикенд и сега изостава на три точки от съседите си в Северен Лондон.

Мърсън обаче не споделя ентусиазма на Тотнъм от играта и припомня тенденцията на "шпорите" да се провалят в решаващия момент.

"Все още чувствам, че Арсенал има шанс. Арсенал трябва да гостува на Челси, а Тотнъм тепърва ще се изправи срещу Ливърпул и това ще бъде различен мач. След като победи Саутхемптън миналата седмица, Челси на практика си осигури място в топ 4.

Бих искал да подчертая, че Арсенал играе най-добре. Те играят толкова добре, колкото могат и не могат да стигнат много по-далеч. Срещу Брайтън те играха под това ниво и бяха победени.

Ако извадите няколко важни играча, те ще бъдат в лоша форма. Те нямат толкова дълбок състав и всеки път Микел Артета избира от почти същите играчи като срещу Брайтън, когато се изправят срещу отбор, който няма какво да губи и чиито ръце са развързани.

Все още чувствам, че Арсенал е в надпреварата, защото Тотнъм все още трябва да се справи с Тотнъм. Нямам предвид нищо ужасно, но Тотнъм може да бъде Тотнъм. Всички са луди по тях, но можеше да бъдат смазани през първото полувреме срещу Астън Вила.

Те прикриха недостатъците в играта си с тази победа с 4:0. Не ме разбирайте погрешно, те бяха страхотни на моменти, но Уго Лорис извърши спасяване през първото полувреме. Така че Тотнъм изглежда неубедителен за мен.

Арсенал може да бъде в топ 4", заяви Мърсън.

  Сподели
548