Ван Перси: Бих застанал на врата


И. Ангелов

Ван Перси: Бих застанал на врата

Нападателят на Арсенал Робин Ван Перси щял да застане между гредите, ако Йенс Леман бе изгонен срещу Блекпул. Освен този факт холандецът коментира и ситуацията на върха в първенството, като е уверен в настигането на Манчестър Юнайтед.

Робин Ван Перси е категоричен, че той щеше да е човекът на врата при евентуалното изгонване на Леман за спорното му влизане срещу Гари Тейлър-Флетчър в мача завършил 3:1 по-рано днес.

Днес дори не се очакваше Йенс Леман да играе, но Мануел Алмуния получи контузия в коляното при загрявката и 41-годишният страж получи шанс за изява. За негово щастие не му се наложи да работи много днес, но в спорна ситуация, която ако не бе завършила с гол за Блекпул, той можеше да бъде изгонен. Ван Перси, който е известен с качествата си на голмайстор, е убеден, че може и да спира противниковите нападатели също да вкарват голове.

"Да, добър вратар съм, сериозно," сподели холандецът със Скай Спортс.

Ван Перси, който подпомогна победата на тима си с гол, варва, че има шанс Манчестър Юнайтед да бъде настигнат на върха.

"Да тази победа ни беше нужна; доволен съм че взехме мача. Представихме се наистина добре  и работихме здраво заедно, така че заслужихме успеха," продължи Ван Перси.

"Остават 7 мача и ние трябва да докажем, че сме страхотен отбор."

  Сподели
203