Уест Хем надви десет от Евертън


И. Ангелов

Уест Хем надви десет от Евертън

Уест Хем Юнайтед посрещна Евертън в срещата от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига. С победа днес на "Лондон Стейдиъм" с 2:1 Уест Хем доближи на 3 точки топ 4 и Арсенал, но има 3 изиграни мача повече от "артилеристите". Евертън с четвърта поредна загуба е само на 3 точки над опасната зона.

В 32-ата минута днес домакините поведоха когато Боуен спечели нарушение на добра позиция и Арън Кресуел стреля от статичното положение право в ъгъла за 1:0. 

Евертън започна да надиграва съперника след ситуацията и в началото на второто полувреме. В 50-ата минута Калвърт-Люин нацели и греда. 3 минути след това след корнер Ришарлисон предостави топката на Холгейт на границата на полето и от воле той стреля, топката се отклони и заблуди вратаря за 1:1.

Само 5 минути обаче трябваха на домакините отново да поведат, като Антонио получи извеждащо подаване, стреля и избитият от Пикфорд удар попадна в Боуен, който довкара на празна врата за 2:1. В 65-ата минута капитанът на Евертън Майкъл Кийн получи втори жълт картон за влизане в Антонио и задачата на "карамелите" стана неизпълнима до края.

 

  Сподели
463