Невил: Артета може да напусне Арсенал


Н. Гавазов

 Невил: Артета може да напусне Арсенал

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил, сега британски телевизионен експерт, говори за сегашното състояние на нещата в Арсенал и перспективите пред  Микел Артета.

"Много харесвам Микел Артета, мисля, че е брилянтен мениджър. Той е събрал фантастичен отбор с млади и обещаващи играчи. Но Микел се намира в цикъл на клуба, когато трябва да потиска амбициите си, а след това има значителен период на лош късмет и тогава наистина сте щастливи да завършите четвърти.

Притеснявам се, че Арсенал ще завърши четвърти този сезон - честно казано мисля, че шансовете за това са 50/50, все още мисля, че много може да се промени в това състезание - но ще бъде така, в известен смисъл е таван за отбора.

Имате Хосеп Гуардиола, Юрген Клоп, Манчестър Юнайтед, Челси, така че къде може да отиде Арсенал? Те дори няма да се състезават. Артета се възползва максимално от Арсенал, виждам как точно иска да играе.

Ако завърши четвърти, Микел може да си помисли: "Е, това е най-доброто, което мога да направя, трябва да намеря нов клуб“, заяви Невил.

  Сподели
708