Абрамович: Челси винаги ще бъде в сърцето ми


Н. Гавазов

Абрамович: Челси винаги ще бъде в сърцето ми

Собственикът на Челси Роман Абрамович официално потвърди намерението си да продаде клуба от "Стамфорд Бридж".

По-рано тази седмица стана известно, че представителите на Абрамович вече са влезли в преговори с инвеститори, които се интересуват от покупката на Челси, включително швейцарския милиардер Хансьорг Вис, който обаче изрази опасения, че самостоятелно няма да се справи с покупката.

И сега 55-годишният Абрамович потвърди, че Челси наистина се продава. Роман обещава да опрости дълга на клуба от 1.5 милиарда паунда, а всички приходи ще отидат в създаден от него благотворителен фонд за подпомагане на жертвите от руската агресия в Украйна.

"Както казах преди, винаги съм вземал решения в интерес на клуба. Предвид ситуацията, реших да продам клуба, защото вярвам, че ще бъде по-добре за клуба, феновете, персонала, спонсорите и партньорите на клуба.

Продажбата на клуба няма да бъде прибързана, а ще се извърши по всички процедури. Няма да искам погасяване на дълговете. Работата никога не е била за бизнес или пари, а само в страстта към играта и към самия клуб.

Освен това, инструктирах моите асистенти да създадат благотворителен фонд, на който ще бъдат дарени всички пари от продажбата. Фондът ще работи в полза на жертвите на войната в Украйна, включително в подкрепа за нуждаещите се и дългосрочна работа по възстановяването.

Моля, знайте, че това бе невероятно трудно решение за мен и ме боли да напусна клуба по този начин. Въпреки това вярвам, че това е в най-добрия интерес на клуба.

Надявам се да мога да посетя "Стамфорд Бридж" за последен път, за да се сбогувам лично с вас. За мен бе голяма чест да бъда част от Челси и се гордея с всичките ни съвестни постижения. Футболният клуб Челси и неговите фенове винаги ще бъдат в сърцето ми", заяви Абрамович.

Трябва да се добави, че Абрамович е собственик на Челси от 2003 г., когато купи "сините" за 140 милиона паунда.

Според Джейсън Бърн, близкият до Владимир Путин руски олигарх очаква да получи от продажбата на клуба около 4 милиарда паунда, като в тази сума попадат и задълженията на Челси. 

  Сподели
1025