Абрамович очаква първите оферти за Челси тази седмица


Н. Гавазов

 Абрамович очаква първите оферти за Челси тази седмица

Собственикът на Челси Роман Абрамович може да получи първите оферти тази седмица от инвеститори, които искат да купят клуба му.

Онзи ден в пресата се появиха слухове, че Абрамович е започнал да се готви за продажбата на Челси, който притежава от 2003 г. Роман е подтикнат към това от суровата санкционна реторика на британските власти.

Слуховете, че Абрамович може да продаде Челси, не са за първи път, но този път, според The ​​Telegraph, Роман има усещането, че няма избор - в противен случай активът му ще бъде замразен или дори конфискуван.

Между другото, Челси не е единственият британски актив, от който Абрамович може да бъде принуден да се отърве набързо. Роман обяви за продажба луксозното си имение в Kensington Palace Gardens.

Според изданието, вече има три страни, които са заявили интерес към закупуването на лондонския клуб, а официалните оферти няма да отнемат много време.

Абрамович вече е получавал оферти на стойност до 2.2 милиарда британски лири. В същото време дългът на Челси към Роман е 1,51 милиарда паунда, а потомъкът на сефарадските евреи не смята да ги опрости, което автоматично ще постави клуба в тежка финансова ситуация в краткосрочен и средносрочен план.

  Сподели
1039