Невил: Това е страхлив подход


Н. Гавазов

Невил: Това е страхлив подход

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил, който работи като експерт за британската телевизия, изрази мнението си за напускането на Роман Абрамович от ръководството на Челси.

"Може би аз и повечето от другите, които видяхме това изявление, си помислихме: "О, това е благороден жест, това е правилното нещо“… Но когато видите кои са попечителите, а това е Ема Хейс, мениджър на женския отбор на Челси, Пиара Повар, която създаде компанията Kick It Out срещу различни видове дискриминация и спортният адвокат Джон Дивайн - много ясно става, че те няма да управляват футболен клуб Челси.

Мисля, че едно от най-умните неща, които Роман Абрамович направи през последните 20 години, е да не говори, да не прави изявления, защото изявлението, което направи снощи, остави повече въпроси, отколкото отговори.

Всъщност, щом се е стигнало дотам дотам, това е страхлив подход да се даде "пропуск до болницата“ на добри хора от борда на фондацията, когато е ясно, че той управлява футболния клуб заедно с Марина Грановская и Петр Чех.

Собствениците на шестте най-добри клуба във Висшата лига са извън връзка с реалността. Те смятат, че могат да се обградят с интелигентен PR екип и да ни измамят с измислени думи, но, за съжаление, това не работи“, заяви Невил.

  Сподели
992