Ман Сити изтръгна победата, благодарение на Фоден (видео)


Н. Гавазов

Ман Сити изтръгна победата, благодарение на Фоден (видео)

Манчестър Сити спечели с 1:0 като гост на Евертън, за да си върне шест точки преднина начело на Висшата лига.

Поради контузия в слабините, получена по време на тренировка, Доминик Калвърт-Лин отпадна от заявката на мърсисайдци. Неговото място в титулярния състав бе заето от Абдулайе Дукуре.

Джон Стоунс се завърна в титулярния състав на "гражданите", заменяйки Кайл Уокър.

През първото полувреме гостите владееха топката и територия, но далечен изстрел на Кевин Де Брюйне и слаб удар на Бернардо Силва бяха всичко, което успяха да създадат.

Евертън показа зъби няколко пъти преди почивката, опитвайки се да отговори остро, но Едерсон също нямаше особени проблеми.

През второто полувреме Сити засили натиска. "Карамелите" бяха принудени да се съсредоточат изцяло върху защитата, но се защитаваха дисциплинирано и без паника.

"Гражданите" имаха реален шанс да открият резултата в 67-ата минута, но Джордан Пикфорд се справи както с удара на Де Брюйне, така и с удара на Силва.

Натискът на гостите все пак даде плод. Мейсън Холгейт и Майкъл Кийн не успяха да прекъснат паса на Силва в посока на вратаря, откъдето Фил Фодън удари целта - 0:1.

Сити обаче можеше да пропусне победата. Едерсон спря пробив на Ришарлисон, но след това Родри направи движение, подобно на игра с топка. За щастие на “гражданите", дузпа не беше назначена и така шампионите спечелиха важни три точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1060