Абрамович прехвърли управлението на Челси на фонд


Н. Гавазов

Абрамович прехвърли управлението на Челси на фонд

Руският олигарх и собственик на Челси Роман Абрамович прехвърли управлението на футболния клуб под попечителството на едноименен благотворителен фонд. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на клуба.

"През близо 20 години, когато притежавах Челси, винаги съм гледал на ролята си в клуба като на някакъв пазител, чиято работа е да гарантира, че сме толкова успешни, колкото можем днес, както и да създаваме бъдещето, като играем положителна роля в нашите общности.

Винаги съм вземал решения въз основа на интересите на клуба. Оставам отдаден на тези ценности. Ето защо днес предавам ръководството и грижите за Челси на благотворителен фонд "Челси".

Вярвам, че в момента те са в по-добра позиция да се грижат за интересите на клуба, играчите, персонала и феновете", съобщи Абрамович.

По-рано The Independent съобщи, че Абрамович се опитва да се отърве от собствеността върху футболния клуб Челси заради "връзки с руските власти". Със съответен призив към британския премиер Борис Джонсън се обърна депутатът от Лейбъристката партия Крис Брайънт.

Напомняме, че на 24 февруари руският президент Владимир Путин издаде заповед за нахлуване на руската армия в Украйна, което предизвика вълна на недоволство по целия свят и доведе до налагане на тежки санкции върху Русия и Кремъл.

  Сподели
1233