Стоук изпусна Челси, титлата за сините става мираж (видео)


Т. Михайлов

Стоук изпусна Челси, титлата за сините става мираж (видео)

Коравият тим на Стоук Сити спря силната серия на Челси с равенство 1:1 на “Британия Стейдиъм”, което вероятно значи и край на надеждите на “сините” за защита на титлата. “Грънчарите” изиграха много силен двубой и дори могат да съжаляват, че не взеха 3 точки, тъй като изпуснаха куп чисти положения пред Чех.

Мачът започна много добре за домакините, които поведоха още в 8-ата минута с хубав гол на Джон Уолтърс. Ирландецът получи добър пас от Уилън, премина покрай Луиш и Есиен и прати кълбото ниско в мрежата. След попадението обаче “грънчарите” се прибраха и без да блести Челси изравни. Анелка центрира към непокрития в пеналта Дрогба, който вкара с глава за 1:1 в 33-ата минута.

След почивката Стоук излезе много мотивиран и вместо да пази резултата тръгна напред. Пенант имаше първа възможност, но Чех спаси с вещина. След това Дрогба отговори с удар в дясната греда от малък ъгъл. Между 66-ата и 67-ата минути гредата спаси на два пъти Челси. Първо свиреп удар на Уилсън разтресе вратата на Чех. След това последва корнер, при който Хут стреля с глава, Чех изби в горната греда и Челси отново оцеля.

Влизането на Фернандо Торес на мястото на Никола Анелка не даде добър резултат и испанецът отново бе ялов. В същото време Стоук правеше чудесни контраатаки, но завършващият удар бе неточен. В 81-ата минута отново гредата попречи на Дрогба да даде победа на “сините”, които натиснаха в 7-минутното продължение, но не стигнаха до гол.

Загубените точки оставиха Челси на 11 зад лидера Манчестър Юнайтед, като “сините” имат мач по-малко, но и трудна програма в оставащите кръгове. Стоук е 10-ти с 38 точки и по всичко личи, че ще играе във Висшата лига и през следващия сезон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186