Нов феноменален обрат доближи Юнайтед към титлата (видео)


Т. Михайлов

Нов феноменален обрат доближи Юнайтед към титлата (видео)

Манчестър Юнайтед записа феноменален обрат от 0:2 до 4:2 като гост на Уест Хем в ранен мач от 31-ия кръг на английската Висша лига. Хеттрик за “червените дяволи” отбеляза Уейн Рууни, а едно попадение добави Хавиер Ернандес. “Чуковете поведоха” с 2:0 през първата част с попадения от дузпи на Нобъл. Димитър Бербатов се появи в игра през втората част и стана важна част от обрата, създавайки куп главоболия на защитата на домакините.

Срещата започна по-добре за Юнайтед, които контролираха мача и направиха доста пропуски. Мрежата на Уест Хем остана суха благодарение на страхотните изяви на бранителя Да Коща и на една феноменална намеса на Грийн при удар на парк в 30-ата минута. “Чуковете” се ориентираха на контраатаки и още в 11-ата минута Карлтън Коул се озова сам в наказателното поле, опита да прокара топката над Евра и бранителят игра с ръка, което принуди Лий Мейсън да посочи бялата точка. Капитанът Нобъл реализира в долния ъгъл на Кушчак.

Интересните ситуации през първото полувреме не лиспваха, а главно действащо лице в тези минути бе съдията. В 25-ата минута Карлтън Коул бе спънат от Видич в опита си да нахлуе в наказателното поле отляво. Нападателят се строполи в пеналта и Уест Хем получи втора дузпа, този път спорна, тъй като фаулът бе извън наказателната линия. Отново Нобъл бе точен, този път с удар в горния ъгъл. В 42-ата минута Неманя Видич фаулира откъсващия се сам Демба Ба. Лий Мейсън спести червения картон, тъй като топката не бе във владение на нападателя.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор – този на Манчестър Юнайтед. Сър Алекс Фъргюсън предприе важни смени, пускайки на терена цялата си нападателна мощ  в лицето на Хавиер Ернандес и Димитър Бербатов. Евра бе заменен и като ляв бек заигра Гигс. В 65-ата минута Рууни поведе обрата с гол от пряк свободен удар. В 73-ата англичанинът изравни след добра комбинация, оставила го очи в очи с Грийн.

5 минути по-късно и Юнайтед получи дузпа. Тя също бе спорна, тъй като топката срещна ръката на Матю Ъпсън на аутлинията след пас на Фабио. От бялата точка Рууни оформи своя хеттрик. Тайфунът пред Грийн продължи и в 84-ата минута след няколко пропуска на Бербатов и Гибсън Чичарито направи 4:2. Гигс подаде към мексиканеца, който нямаше проблеми на празна врата. Победата даде 8 точки аванс на “червените дяволи” пред втория Арсенал, който е с 2 мача по-малко. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186