Ливърпул разби Лийдс с по три на полувреме (видео)


И. Ангелов

Ливърпул разби Лийдс с по три на полувреме (видео)

Ливърпул посрещна Лийдс Юнайтед в срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините спечелиха с 5:0 и се покачиха до 3 точки от върха и Ман Сити при равен брой мачове. Челси остава далеч назад на трето място с 10 точки по-малко и мач по-малко.

В 14-ата минута центриране на Робертсън срещна ръката на Далас и това бе дузпа, която Салах вкара за 1:0. В 28-ата минута при една контра Рафиня вкара за гостите, но от засада и това не бе гол. 2 минути след това Матип напредна и размени пасове със Салах, като последният му предостави топката перфектно за 2:0 през Меслие.

В 33-ата минута последва и втора дузпа когато Ейлинг повали Мане, а Салах вкара отново за 3:0. До почивката домакините имаха и още няколко възможности за гол. Така на полувремето Марсело Биелса реагира като замени Клих и Родриго с Робертс и Шакълтън.

Промените не подействаха след като в тази част паднаха не по-малко голове във вратата на Лийдс, но това стана късно и първо в 80-ата минута когато Салах изведе Хендерсън за успоредна топка и Мане от близо довърши за 4:0.

В 90-ата минута удар на резервата Ориги бе избит на пътя на Мане и той направи резултата 5:0. В 93-ата минута 6:0 оформи Върджил ван Дайк след подаване на Робъртсън.от ляво.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1265