Артета намекна, че Едегор ще стане капитан на Арсенал


Н. Гавазов

Артета намекна, че Едегор ще стане капитан на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Микел Артета намекна, че полузащитникът Мартин Едегор  може да бъде следващият капитан на отбора.

Александър Лаказет ще бъде капитан на Арсенал до края на сезона, но договорът на френския нападател е към края си, което означава, че Артета ще трябва да реши на кого да предаде лентата през лятото.

Възможно е Артета да се довери на 23-годишния Едегор, който се представи добре през втората половина на миналия сезон, играейки за Арсенал под наем от Реал Мадрид, след което бе откупен от "артилеристите"  и до момента не е спрял да впечатлява Артета.

"Имахме период, в който можехме да оценим какво може да донесе Мартин в нашия клуб. Нямахме съмнения. Клубът свърши блестяща и убедителна работа, привличайки го. Мартин бе много щастлив да дойде при нас, защото се чувстваше много добре тук, той се чувстваше добре дошъл и се наслаждаваше на това, което правеше. Той имаше много добри отношения с играчите и феновете.

Той искаше да бъде част от този проект. Оттогава той става все по-добър и по-добър и това не ме учудва. Той живее с професията си и прави всичко за своето развитие.

Той все още може да се подобри много. Той го иска, вероятно повече от всеки друг на терена, всеки ден. Той ще бъде играч от много, много най-високо ниво.

Той определено има всички качества да бъде капитан. Абсолютно.

Говорих с неговия треньор в националния отбор, който се изказа много високо за него. Всички в националния отбор обичат Мартин. Той е толкова приятен човек и дава пример на другите. Да бъдеш лидер е много естествено за него", заяви Артета.

  Сподели
387