Конте: Плащаме грешките от миналото


Н. Гавазов

Конте: Плащаме грешките от миналото

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте съобщи, че "шпорите" е трябвало да платят през януари цената за грешките на неговите предшественици.

В последния ден на зимния трансферен прозорец Тотнъм бе най-вече зает да се отърве от баласта, изпращайки Танги Ндомбеле, Браян Гил, Джовани Ло Селсо под наем и продавайки Деле Али на Евертън.

Конте не смята тази ситуация за нормална. Според Атонио, Тотнъм е поправил трансферните си грешки от последните години.

"Играчите, които отидоха под наем, трябваше да играят повече мачове. Мисля, че бе правилно и за двете страни - за клуба и за самите играчи, защото те трябва да играят.

Странно бе да изпратим трима играчи под наем и да продадем един. Това означава, че може да е имало грешки в миналото.

Обикновено купувате играчи, за да подобрите отбора, но когато вече сте давали назаем играчи, които са били закупени преди две или три години за няколко прозореца, това показва, че нещо не е наред в миналото.

Преди да дойда в Тотнъм, тези играчи изглеждаха важни. Ндомбеле изигра много мачове, както Ло Селсо с Гил.

Само когато си вътре, можеш да разбереш кое е най-доброто за клуба, играчите. Загубата на четирима играчи през януари не е нормално. Това бе съвместно решение между клуба и играчите, но показва, че нещо не е наред в миналото.

Обикновено се опитвате да поканите играчи и да не се отървете от тях след една или две години. Имайки предвид това, трябва да сме по-внимателни при избора на играчи на трансферния пазар в бъдеще", заяви Конте.

  Сподели
829