Сензация: Мидълзбро отстрани Манчестър Юнайтед (видео)


Н. Гавазов

Сензация: Мидълзбро отстрани Манчестър Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед отпадна от ФА Къп, като загуби от Мидълзбро  след изпълнение на дузпи.

"Червените дяволи", като домакини и просто като по-добър отбор, започнаха да диктуват играта и почти откриха резултата във втората минута, когато Кристиано Роналдо, опитвайки се да прехвърли топката над вратаря, уцели гредата.

Скоро Роналдо, най-изявения играч в началния етап на мача, стреля през себе си, но топката влетя право във вратаря на гостите.

Натискът на домакините кулминира с назначаването на дузпа срещу техния съперник в 19-ата минута. Пол Погба бе съборен в наказателното поле, но Роналдо, изпълнявайки 11-метров удар, прати топката от външната страна на гредата.

Юнайтед не падна духом, а продължи да оказва натиск и в крайна сметка резултатът бе открит. В 25-ата минута Бруно Фернандеш изпълни пас от централния кръг към Джейдън Санчо, който влезе в наказателното поле отляво и нанесе нисък удар изпод защитника в далечния ъгъл на вратата — 1:0.

"Дяволите" доминираха през остатъка от полувремето, създавайки няколко добри положения, но не успяха да увеличат преднината си. Маркус Рашфорд отбеляза удар от далечна дистанция, но попадението не бе отсъдено поради засада.

Домакините започнаха добре през второто полувреме, а Рашфорд пропусна от смъртоносна позиция.

След това обаче Мидълзбро рязко прибави. В 57-ата минута Дийн Хендерсън спаси отбора си, но след седем минути гостите все пак вкараха. Мат Крукс вкара топката в мрежата след центриране към далечната греда - 1:1. Подозренията за игра с ръка не бяха потвърдени от системата VAR.

Равенството не устройваше Юнайтед, но противникът яростно се бранеше. В 72-ата минута Фернандеш имаше страхотен момент, но удари само гредата.

"Дяволите" не можаха да избегнат продълженията - допълнителните 30 минути се оказаха доста нервни, тъй като цената на грешката беше висока.

Така гостите стигнаха до рулетката на дузпите и там всички футболисти на Боро бяха безпогрешни - докато Антъни Еланга не изпрати топката над вратата.

Юнайтед имаше достатъчно шансове за 120 минути, за да не докара въпроса до футболната лотария. "Дяволите" обаче дадоха надежда на опонента си и той се хвана за тази сламка.

Манчестър Юнайтед - Мидълзбро 1:1, 7:8 след изпълнение на дузпи.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1106