Пери: Джилет и Хикс не бяха предпочитаният купувач за Ливърпул


Н. Гавазов

Пери: Джилет и Хикс не бяха предпочитаният купувач за Ливърпул

Бившият изпълнителен директор на Ливърпул Рик Пери призна, че Джордж Джилет и Том Хикс не са били първия избор по времето, когато той помогна клуба да бъде продаден на двамата през 2007 година. Пери, заедно с тогавашния собственик Дейвид Муурс е спрял своя избор върху двамата американци въпреки интереса от страна DIC (Dubai International Capital), но призна, че тогава кандидатите от Близкия Изток са напуснали масата на преговорите.

„Това не е ситуация, при която отхвърлихме кандидатурата на DIC. Те бяха предпочитания участник, но решиха да си тръгнат и останахме с една кандидатура - тази на американците", цитира London Evening Standard думите на Пери.

Бившият бос смята, че основната причина за лошото управление на Ливърпу е неразбирателството между съсобственците, което е рефлектирало върху отбора. Според него, американците са решили да се отърват от клуба когато е станало ясно, че няма да може да бъде спечелена титлата през 2009 година.

Мисля, че основния проблем дойде оттам, че те не се разбира достатъчно добре. Но недейте забравя, че станахме втори през сезон 2008/09 само на четири точки от Юнайтед. Така, че не всичко е било гибел и мрак", продължава бившият изпълнителен директор.

 

  Сподели
102